Kantoor zoeken

Zoek direct uw perfecte kantoor

Gratis deskundig advies bij het vinden van een kantoor in Leuven!

Zoekt u een kantoor in Leuven? Dan bent u bij Flexas.com aan het juiste adres. Flexas.com helpt u bij het vinden van een kantoor in Leuven. Leuven is een studentenstad waar vernieuwing en behoud prima door één deur gaan. Momenteel is de gemeente bezig met het optimaliseren van het vestigingsklimaat voor ondernemers. Tegelijkertijd blijft Leuven die traditionele stad waar het historische stadshart het middelpunt van de ouderwetse Vlaamse gezelligheid blijft.

Wat voor kantoor zou u willen huren in Leuven? Op Flexas.com vindt u alle soorten kantoren die u zich maar kunt bedenken. Van volledig ingerichte business centers tot kale nog helemaal naar uw wens aan te passen kantoren. U kunt natuurlijk ook een werkplek huren. Wij ondersteunen u graag in uw zoektocht naar het best passende kantoor.

Kantoor huren in een andere stad?

Kantoor te huur Brussel - Kantoor te huur Antwerpen - Kantoor te huur Gent - Kantoor te huur Mechelen - Kantoor te huur Zaventem

Waarom Leuven?

Waarom huren in Leuven?

Leuven heeft een gezellige ambiance waar de Universiteit van Leuven een grote rol speelt. Door de aanwezigheid van studenten is Leuven een bruisende Vlaamse stad waar jong en oud samen komen. Er is daarnaast veel kennis aanwezig in de stad. Op zoek naar jobstudenten voor uw onderneming? Of heeft u een bedrijf dat jonge mensen wilt bereiken? Dan is Leuven een geschikte stad. Maar niet alleen jongeren worden getrokken door Leuven. De stad heeft voor gezinnen en ouderen ook genoeg te bieden. En wat dacht u van de goede ligging in het land? Het is mogelijk om binnen een half uur Brussel te bereiken en Antwerpen ligt op 50 minuten rijden.

Populaire kantoorgebieden

Leuven ondergaat, wat betreft vestigingen voor ondernemingen, een grote ontwikkeling. Het historische centrum is een van de populairste wijken voor bedrijven om zich te gaan vestigen. De KU Leuven, het stadhuis en de diverse musea liggen op korte loopafstand. Bovendien ligt het station van Leuven op een steenworp afstand.

In het noorden van Leuven, buiten de ring, ligt de populaire wijk Wilsele. Deze regio is zeer geschikt voor bedrijven omdat het dichtbij de ringweg en de A2 richting Brussel ligt. Ten zuidoosten van het centrum vindt u Spaanse Kroon. Deze wijk bevindt zich naast de N3 richting Luik.

Tenslotte is de wijk Steenkruis een geschikt kantoorgebied. Hier zijn veel campussen en andere populaire bedrijven te vinden. Bovendien ligt de E40, richting Brussel en Luik, om de hoek. Voor technische ondernemingen is Researchpark Haasrode erg geschikt. Dit recent ontwikkelde gebied kent tal van wetenschappelijke en technische onderzoekslabs.

Voordelen voor ondernemers

Als ondernemer zijn er veel voordelen van het hebben van een kantoor in Leuven. Zo is de vraag naar werk groot, vanwege de vele studenten in de stad. Daarnaast kunt u er zeker van zijn dat er goede kennis in huis gehaald wordt omdat het grootste gedeelte van de stad hoogopgeleid is. Leuven is net iets goedkoper dan Brussel en Antwerpen, maar ligt niet ver van deze grote steden. Dat maakt de stad een aantrekkelijk kantoorgebied voor bedrijven om zich in te vestigen.

Ligging

Zoals eerder is gezegd, de ligging van Leuven is ideaal voor bedrijven. Brussel en Antwerpen liggen op 30 en 50 minuten reizen en er zijn directe treinverbindingen met beide steden. Elke 12 minuten vertrekt de IC richting Brussel. Deze reis duurt nog geen 18 minuten. Antwerpen bereikt u met de IC Leuven-Antwerpen in 50 minuten. Vergeet daarnaast de gunstige ligging ten opzichte van Nederland, Duitsland en Frankrijk niet! Op 1 uur rijden bereikt u de Nederlandse grens. De grens met Frankrijk ligt op 1,5 uur afstand. En ook Duitsland is te bereiken in minder dan 2 uur.

Huurprijzen

Midden in het centrum huurt u voor €1200 per maand al een kantoor van 150m². De huurprijzen liggen dus aanzienlijk lager dan de huurprijzen in Antwerpen en Brussel. In de wijken rondom het centrum zijn de prijzen nog lager. Deze wijken zijn goed bereikbaar en hebben een prettig karakter.

kantoren in Leuven

Type kantoren

Soorten kantoren in Leuven

In Leuven is een diversiteit aan kantoren beschikbaar. Zoekt u een heel pand voor een groot bedrijf/multinational of een flexibele werkplek als freelancer? Het kan in deze stad allemaal. Zo zijn er conventionele (eigen kantoorgebouwen of verdiepingen) kantoren, kantoorruimte in een business center/ bedrijfsverzamelgebouw of werkplekken in coworking spaces. Bij Flexas.com helpen wij u graag bij uw zoektocht.

Er is bovendien een sterke variatie in het opleveringsniveau en in services die aangeboden worden in deze kantoren en werkplekken. Waar de keuze in kleinere steden over het algemeen beperkter is, bieden verhuurders in Leuven juist de meest uitgebreide keuze mogelijkheden.

Informatie over Leuven

De stad Leuven

Bereikbaarheid van Leuven

Leuven heeft een middelgroot treinstation, aan de rand van het centrum. Vanaf hier rijden treinen naar onder andere Antwerpen, Brussel en Luik. Kleinere gemeenten, zoals Hasselt, Sint-Truiden en Aarschot, zijn ook direct te bereiken. Via Brussel reist u in minder dan een uur met de trein naar Gent. Met de auto is Leuven ook perfect te bereiken vanuit alle windstreken. De N26 verbindt Leuven met Antwerpen, de E341 met Brussel en de E40 met Luik.

Vervoer in de stad

Leuven kent een praktisch openbaar vervoernetwerk. Vanaf het station van Leuven vertrekken meer dan 15 buslijnen naar de verschillende wijken van Leuven. Researchpark Haasrode en de wijk Wilsele zijn per bus respectievelijk te bereiken in 30 en 15 minuten. Natuurlijk kunt u met de taxi nog sneller uw bestemming bereiken.

Oplevering niveaus

 • Casco: een bijzonder kaal kantoor waar nog veel moet gebeuren
 • Volledig (high-end) afgewerkt: Direct in te trekken na inrichting
 • Plug & Play (gemeubileerd): volledig ingericht en direct te gebruiken

Service niveaus

 • Conventioneel: geen service en alles in eigen hand
 • Bedrijfsverzamelgebouw: beperkt aantal services en ruimtes worden gedeeld
 • Business center of kantoorconcept en coworking space: full service concepten met twee keuzes, volledig verzorgd en alles inclusief of betalen wat u afneemt.

Services

Gaat u voor een kantoor met veel services? Dan kun u in veel gevallen het volgende verwachten:

 • Lunch
 • Vergaderruimte(s)
 • Receptie
 • Telefoon en e-mail dienst
 • Internet
 • Post
 • Copy en print
 • Sportvoorzieningen
 • Stomerij
 • Kinderdagverblijf
 • Schoenmaker