Kantoor zoeken

Zoek direct uw perfecte kantoor

Zoekt u een kantoor in Mechelen? Ontvang gratis deskundig advies bij Flexas.com!

Kantoor te huur Mechelen? U vindt het meest geschikte kantoor op Flexas.com. Bekijk daarom ons uitgebreide bestand van kantoren in Mechelen en vergelijk deze op basis van diverse kenmerken. Nog makkelijker zoeken? Maak dan gebruik van onze filter en zie alleen de kantoren die aan uw eisen voldoen! Als u meer wilt weten over het ondernemersklimaat en tips om kantoorruimte te huren kunt u hieronder verder lezen.

Kantoor huren in een andere stad?

Kantoor te huur Brussel - Kantoor te huur Antwerpen - Kantoor te huur Gent - Kantoor te huur Zaventem

Kantoren in Mechelen

Aanbevolen kantoorruimtes

Het belang van uw kantoor

Uw kantoor in Mechelen is belangrijk voor het succes van uw bedrijf en vormt daarnaast één van de voornaamste kostenposten. Een geschikt kantoor heeft directe invloed om medewerkers. Hoe aangenamer en stimulerender het kantoor is, hoe beter zij tot hun recht zullen komen en hoe beter zij presteren. Een kantoorruimte is niet alleen intern van belang, maar speelt ook een rol in het imago van uw bedrijf en hoe anderen het imago Percipiëren.

Functies van een kantoorruimte

 • Een werkplek voor u en uw werknemers
 • Collectie en verspreidingspunt voor informatie rondom het bedrijf
 • Faciliteren van interactie en creativiteit
 • Uitbreiden van uw netwerk (in kantoren met meerdere bedrijven)
 • Een plek om klanten en/of relaties te ontvangen
 • Verhogen van productiviteit

Het belang van een goede locatie

De locatie kan ook op diverse manieren een functie vervullen. Mechelen is bijvoorbeeld zeer gunstig gelegen bij Antwerpen en Brussel. Daarom heeft de stad een overvloed aan goed geschoolde starters die uw bedrijf tot nieuwe hoogten kunnen leiden. De locatie van het kantoor kan bovendien een rol spelen als afzetmarkt.

Waarom Mechelen?

Waarom huren in Mechelen?

Mechelen is een prachtige stad om uw kantoor te huren! In het historische centrum vindt u een scala aan goede restaurants, winkels en hotels. Ben je dus op zoek naar een kantoor in een minder grote stad dan Antwerpen of Brussel? Dan is Mechelen een uitstekende optie. De vliegvelden van België bevinden zich bovendien op minder dan een uur rijden.

Er is ook een redelijk unieke ontwikkeling gaande in de stad. De inwoners worden namelijk steeds jonger. Een goede ontwikkeling voor ondernemers. Het is hierdoor namelijk eenvoudiger om personeel te vinden. Bovendien ligt mechelen tussen Antwerpen en Brussel, waar diverse hogescholen en universiteiten zijn. Daardoor is er een ruim aanbod van hoogopgeleide scholieren en afstudeerders in Mechelen.

Gunstige huurprijzen

De huurprijzen van kantoren in Mechelen variëren sterk. Zo is het al mogelijk om te huren vanaf zo’n 120,- euro per vierkante meter per jaar. Dit terwijl de hogere huurprijzen op kunnen lopen tot boven de 200,- euro.

De gemeente is er ook voor jou!

De gemeente Mechelen is zeer actief voor ondernemers. Zij tracht een gunstig vestigingsklimaat voor ondernemers en hun bedrijven te creëren. Zo wordt groei en innovatie gestimuleerd. Ondernemingen worden via subsidies gestimuleerd om te groeien, te innoveren en verder te ontwikkelen. Naast deze nationale initiatieven doet de gemeente Mechelen nog extra moeite voor haar ondernemers. Zo is MEST (Mechelse starters) ontstaan om startende ondernemers te steunen bij hun ontwikkeling.

Mechelen hanteert daarnaast vier pijlers om te zorgen voor een dynamische en aantrekkelijke stad, namelijk; bereikbaarheid, binnenstedelijke ontwikkeling, beleving en communicatie naar bezoekers.

De gemeente is goed bezig. Waar er in 2000 nog maar 2770 bedrijven in Mechelen gevestigd waren is dat aantal inmiddels opgelopen naar zijn er 3308 in 2015. Deze groei zet alleen maar verder door.

Buurten met kantoren

Er zijn diverse populaire buurten in Mechelen wat u een kantoor kunt huren. Natuurlijk is het centrum van de stad altijd in trek, maar daarnaast is Mechelen Noord misschien wel de meest populaire buurt om een bedrijf te vestigen en kantoor te huren. De vele nieuwbouwprojecten zijn ontzettend populair!

kantoren in Mechelen

Type kantoren

Soorten kantoren in Mechelen

Het aanbod van kantoren in Mechelen is zoals u van een echte metropool mag verwachten: zeer divers. Of u nu op zoek bent naar een heel pand voor een groot bedrijf/ multinational of een flexibele werkplek in het centrum van Mechelen: wij helpen u graag de meest geschikte kantoorruimte te vinden. U kunt in Mechelen kiezen uit een diversiteit aan kantoren. Zo zijn er conventionele (eigen kantoorgebouwen of verdiepingen) kantoren, kantoorruimte in een business center/ bedrijfsverzamelgebouw of werkplekken in coworking spaces.

Er is bovendien een sterke variatie in het opleveringsniveau en de services die aangeboden worden in deze kantoren en werkplekken. Waar de keuze in kleinere steden over het algemeen een beperkter is, bieden verhuurders in Mechelen juist de meest uitgebreide keuze mogelijkheden.

Informatie over Mechelen

Ligging en bereikbaarheid

De stad Mechelen ligt in de provincie Vlaanderen. Met haar ligging tussen Antwerpen en Brussel geniet de stad een unieke positie en het gemak om van en naar deze twee grote steden te reizen of zakenrelaties/klanten te ontvangen. Zowel met het openbaar vervoer als eigen vervoer! Als u kantoorruimte huurt in Mechelen heeft u dus twee grote wereldsteden in de nabijheid en alle voordelen die hiermee gepaard gaan.

Oplevering niveaus

 • Casco: een bijzonder kaal kantoor waar nog veel moet gebeuren
 • Volledig (high-end) afgewerkt: Direct in te trekken na inrichting
 • Plug & Play (gemeubileerd): volledig ingericht en direct te gebruiken

Service niveaus

 • Conventioneel: geen service en alles in eigen hand
 • Bedrijfsverzamelgebouw: beperkt aantal services en ruimtes worden gedeeld
 • Business center of kantoorconcept en coworking space: full service concepten met twee keuzes, volledig verzorgd en alles inclusief of betalen wat u afneemt.

Services

Gaat u voor een kantoor met veel services? Dan kun u in veel gevallen het volgende verwachten:

 • Lunch
 • Vergaderruimte(s)
 • Receptie
 • Telefoon en e-mail dienst
 • Internet
 • Post
 • Copy en print
 • Sportvoorzieningen
 • Stomerij
 • Kinderdagverblijf
 • Schoenmaker