Welk kantoor past het beste bij u?

Kantoor te huur? Vind het kantoor dat het beste bij uw bedrijf past

Wanneer u al enige tijd een eigen bedrijf hebt komt het moment dat u een kantoor of werkplek gaat huren snel dichterbij. Waarschijnlijk heeft u echter nog helemaal geen ervaring met het zoeken naar een werklocatie en is het niet exact duidelijk wat het beste bij u past. Daar helpen wij als kantoorexpert graag bij! Beantwoord de volgende vragen en kom erachter wat u wilt en nodig hebt.

Waarom een kantoor?

De reden waarom u een kantoor zoekt zal u in veel gevallen direct in de richting sturen van het juiste kantoor.

Heeft u last van isolement door thuiswerken en wilt u deel uitmaken van een community?

Dan is het huren van een kantoorruimte of werkplek in een business center of coworking space ideaal. Deze vindt u voornamelijk in de grote steden. Bijvoorbeeld bij kantoren in Brussel en kantoren in Antwerpen. Wel zien wij dat steeds meer kantoren dit aan gaan bieden. Kies dan ook voor een kantoorgebouw waar een actieve community zit.

Heeft u graag andere mensen om u heen, maar bij voorkeur wel een privé kantoor?

Dan is een bedrijfsverzamelgebouw ideaal. Hier kom je vooral met de lunch en op events andere huurders tegen.

Wanneer je weet wat je nodig hebt is het duidelijk wat je zoekt!

Wat voor bedrijven en ondernemers vindt u interessant?

Ieder kantoor heeft andere huurders. In sommige gevallen zijn die huurders bijzonder divers en in andere gevallen vertonen zij juist veel overeenkomsten. Hier is al rekening mee te houden bij de keuze voor uw nieuwe kantoor. Zo is het mogelijk op zoek te gaan naar een kantoor waar een grote diversiteit aan bedrijven gevestigd is om u aan te diensten aan te verkopen. U werkt dan met allerlei potentiële klanten om u heen.

Of..

U kiest er juist voor om in een kantoor te werken waar bedrijven gevestigd zijn die uw diensten aanvullen. Een webdesigner, webdeveloper en UX specialist in één gebouw vullen elkaar naadloos aan en bezorgen elkaar extra werk.

Ideaal!

Hoeveel geluid en afleiding kunt u aan en produceert u zelf?

Dan is er nog de kwestie van geluid en afleiding. Wanneer u weet snel afgeleid te zijn is het niet verstandig vijf dagen per week in een coworking space te werken. Hier gebeurt zoveel dat het alleen maar af kan leiden. Mensen bellen, overleggen, lopen rond en komen/gaan wanneer zij willen.

De keerzijde..

Wanneer u zelf veel geluid produceert kan dat voor anderen erg vervelend zijn. Zelf kunt u hier ook last van hebben door de remmende werking die veroorzaakt wordt bij de overlast die anderen ervaren.

Voor sommige beroepen is privacy gewoon een must. Voor advocaten is het hierdoor niet mogelijk in een coworking space te werken. Er zijn echter wel vaak privé kantoren rondom coworking spaces. Dan geniet u toch van de voordelen, maar bent u niemand tot last en andersom ook niet!

Kantoor of werkplek? - vast of flexibel?

De laatste vraag is inmiddels waarschijnlijk gedeeltelijk beantwoord. Wat gaat u precies huren. Is dat een een kantoor of een werkplek? Met meerdere werknemers/partners is het verstandig een kantoorruimte te huren. Kijk dan wel goed naar uw groei prognose en de uitbreiding mogelijkheden bij verhuurders!

Bent u alleen?

Dan is de keuzemogelijkheid groter, namelijk:

  • Een privé kantoor
  • Een vaste werkplek
  • Een vaste werkplek in een coworking space
  • Een flexwerkplek in een coworking space

Zit u meerdere dagen per week op kantoor?

Dan is het al gauw voordeliger om een vaste werkplek te huren, eventueel in een coworking space.

Wat uw wensen ook zijn...

Flexas.com staat voor u klaar en geeft gratis begeleiding en advies!

Blogcategorie