Kantoor zoeken

Zoek direct uw perfecte kantoor

Meer informatie over het huren van een kantoor in Brussel

Kantoor te huur Brussel. Bent u op zoek naar een kantoor in Brussel, dan bent u bij Flexas.com op de juiste plaats. Hier vindt u het beste aanbod van kantoren in Brussel. In de  stad treft u een unieke combinatie van een metropool die tevens de hoofdstad van Europa is. Hierdoor is Brussel een aantrekkelijke locatie voor allerlei internationaal georiënteerde organisaties.

Hoewel de stad zo’n internationaal karakter heeft is er meer dan voldoende ruimte beschikbaar voor lokale en nationale bedrijven. Sterker nog: deze hebben allemaal voordeel van de speciale positie van Brussel. Meer informatie over huren in Brussel vindt u hieronder! Gaat u liever direct naar ons overzicht met kantoren in Brussel? Navigeer dan direct naar ons aanbod van kantoren in Brussel.

Kantoor huren in een andere stad?

Kantoor te huur Antwerpen - Kantoor te huur Gent - Kantoor te huur Mechelen - Kantoor te huur Zaventem

Waarom Brussel?

Waarom Brussel?

Brussel is bijzonder populair als stad om een kantoor te huren. Veel organisaties en ondernemers willen zich hier vestigen. Waarom? Lees hier alles over de voordelen van kantoorruimte huren in Brussel.

Europese hoofdstad

Brussel heeft een uniek voordeel dat geen enkele andere stad in Europa heeft. Het is namelijk de officieuze hoofdstad van Europa. Al decennia lang zijn er diverse Europese instellingen gevestigd in de stad. In Brussel zijn bijvoorbeeld de Europese Commissie, Raad van de Europese Unie, de Europese Raad en het Europees Parlement gevestigd. Dit is met name extra interessant voor internationaal georiënteerde organisaties. Maar als uw bedrijf een nationale focus heeft is er een goede kans dat u hier ook baat bij heeft. De vele grote organisaties die hier op af komen trekken namelijk ook weer kleinere organisaties aan. Dit zorgt voor een uitstekend economisch klimaat voor iedereen!

Brussel is de plek waar beslissingsorganen ontmoeten en dus ook beïnvloed kunnen worden. Bedrijven die zich willen vestigen, investeren of lobbyen in de stad kunnen rekenen op begeleiding van professionals.

Groot aanbod goed opgeleid personeel

Brussel biedt ondernemers een grote groep aan potentiële werknemers. De vraag naar een baan is hier momenteel groter dan het aanbod, waardoor u als bedrijf veel keuze zult hebben tussen sollicitanten. Daarnaast zijn er in Brussel natuurlijk diverse universiteiten die slimme studenten opleiden. Hier hebben organisaties als die van u natuurlijk ontzettend veel baat bij!

Bereikbaarheid van Brussel

Brussel ligt op een zeer gunstige centrale locatie in België en Europa. Antwerpen en Gent bereikt u in ruim 45 minuten via de snelweg. Rondom Brussel ligt een uitgebreid netwerk van snelwegen en treinverbindingen, hierdoor kun je eenvoudig reizen naar andere locaties in België of daarbuiten. Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk zijn ook relatief snel te bereiken. Daarnaast zijn er rondom Brussel twee vliegvelden, Brussels Airport en Vliegveld Charleroi. Brussels Airport is het grootste vliegveld van België en heeft een snelle rechtstreekse verbinding met de stad.

Vervoer in de stad

Binnen Brussel is het vervoer ook uitstekend te noemen. Natuurlijk is er wel veel verkeer in de stad, maar wanneer u de route slim plant is rijden met de auto niet tijdrovend. Het is misschien beter om met het openbaar vervoer te reizen of een fiets te pakken. De fiets is bezig aan een flinke opmars in Brussel en de stad wordt hier ook steeds beter op ingericht. Het netwerk van openbaar vervoer in Brussel bestaat uit bussen, treinen, trams en metro’s.

Uw kantoor in Brussel heeft diverse belangrijke functies voor uw bedrijf en is tevens één van de meest voorname kostenposten. Onderschat daarom niet hoe grote invloed uw kantoor uitoefent op uw bedrijfsresultaat en eventuele werknemers. Bovendien is uw kantoor hét visitekaartje van uw bedrijf en deels verantwoordelijk voor het imago.

Functies van een kantoorruimte

 • Een werkplek voor u en uw werknemers
 • Collectie en verspreidingspunt voor informatie rondom het bedrijf
 • Faciliteren van interactie en creativiteit
 • Uitbreiden van uw netwerk (in kantoren met meerdere bedrijven)
 • Een plek om klanten en/of relaties te ontvangen
 • Verhogen van productiviteit

Het belang van een goede locatie

De locatie kan ook op diverse manieren een functie vervullen. Zo kan een locatie in een stad als Brussel internationale bedrijven helpen bij het lobbyen. In Brussel zijn bijvoorbeeld ook diverse universiteiten. Dit betekent dat er een grote aanwezigheid van hoogopgeleid personeel beschikbaar is die steeds groeit.

Type kantoren

Type kantoren die te huur zijn in Brussel

Het aanbod van kantoren in Brussel is zoals u van een echte metropool mag verwachten: zeer divers. Of u nu op zoek bent naar een heel pand voor een groot bedrijf/ multinational of een flexibele werkplek in het centrum van Brussel: wij helpen u graag de meest geschikte kantoorruimte te vinden. U kunt in Brussel kiezen uit een diversiteit aan kantoren. Zo zijn er conventionele (eigen kantoorgebouwen of verdiepingen) kantoren, kantoorruimte in een business center/ bedrijfsverzamelgebouw of werkplekken in coworking spaces.

Er is bovendien een sterke variatie in het opleveringsniveau en de services die aangeboden worden in deze kantoren en werkplekken. Waar de keuze in kleinere steden over het algemeen een beperkter is, bieden verhuurders in Brussel juist de meest uitgebreide keuze mogelijkheden.

Informatie over Brussel

Per direct huren in Brussel?

Brussel is een fantastische stad om uw organisatie te vestigen. Bent u nu op korte termijn of per direct op zoek naar een kantoor of werkplek? Geen enkel probleem! Flexas.com brengt u in contact met de verhuurders die direct beschikbaarheid hebben en waar u bovendien vaak dezelfde dag al aan het werk kunt.

Dit is voornamelijk mogelijk in business centers en kantoorconcepten met coworking spaces.

Algemene informatie over Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dan wel een zakencentrum en een centrum van Europese instellingen, maar evengoed een ideale stad om in te leven. Met name de levenskwaliteit, kosten van levensonderhoud, de toegankelijkheid en de meertaligheid spelen hierbij een grote rol. Daarnaast zijn de vele groene zones en grote culturele en sociale diversiteit iets wat inwoners en bezoekers bijzonder waarderen. Brussel ademt een internationale sfeer en staat open voor allerlei verschillende culturen.

Brussel is de hoofdstad van België en zoals wel vaker met hoofdsteden, de grootste stad van België. De stad maakt onderdeel uit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Respectievelijk beschikken Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uit zo’n 180 duizend en 1,2 miljoen inwoners. De stad is een echte metropool en beschikt daarom over alle belangrijke voorzieningen die u maar kunt verwachten. De stad is de laatste jaren ook erg snel gegroeid, wat zorgd voor de gebruikelijke zaken die we kennen uit andere wereldsteden. Drukte op de weg, een tekort aan woon en werkruimte en veel toerisme.

Brussel bestaat al meer dan duizend jaar en beschikt over zowel veel nieuwe als oude gebouwen die erg indrukwekkend zijn. Het oude stadscentrum is het meest populair. Brussel is echter niet alleen gebouw, er zijn ook prachtige straten, parken en pleinen. Hier is het mogelijk om uitgebreid te winkelen of te genieten van de culinaire hoogstandjes in één van de bourgondische restaurants en cafés.

Brussel heeft eigenlijk twee gezichten heeft. Zo zijn er natuurlijk de enorme flats en moderne gebouwen. Dat is een sterk contrast in vergelijking met de historische gebouwen en oude architectuur. Er wordt dan ook vanalles gedaan om dit karakter en meer kleinschalige gevoel van Brussel te behouden.

Oplevering niveaus

 • Casco: een bijzonder kaal kantoor waar nog veel moet gebeuren
 • Volledig (high-end) afgewerkt: Direct in te trekken na inrichting
 • Plug & Play (gemeubileerd): volledig ingericht en direct te gebruiken

Service niveaus

 • Conventioneel: geen service en alles in eigen hand
 • Bedrijfsverzamelgebouw: beperkt aantal services en ruimtes worden gedeeld
 • Business center of kantoorconcept en coworking space: full service concepten met twee keuzes, volledig verzorgd en alles inclusief of betalen wat u afneemt.

Services

Gaat u voor een kantoor met veel services? Dan kun u in veel gevallen het volgende verwachten:

 • Lunch
 • Vergaderruimte(s)
 • Receptie
 • Telefoon en e-mail dienst
 • Internet
 • Post
 • Copy en print
 • Sportvoorzieningen
 • Stomerij
 • Kinderdagverblijf
 • Schoenmaker