5 Tips bij het huren van een kantoor

Tips bij het huren van een kantoor

Klaar voor het aangaan van een commerciële huurovereenkomst voor een nieuw kantoor? Of het nu gaat om de kantoorruimte voor een startup of een nieuw kantoor voor een meer gerenommeerde organisatie: deze tips bij het huren van een kantoor zullen u helpen! Het zal u namelijk nog verbazen hoeveel tijd het kost en hoeveel erbij komt kijken! Met deze tips van Flexasvoor de commerciële huur van kantoren zal het proces voorspoediger verlopen!

1. Start op tijd en voorkom een ellende

Het laatste wat u wilt is te laat beginnen aan de zoektocht naar een nieuw kantoor. Het is niet alleen vervelend om een nieuw kantoor met een strakke deadline te zoeken. Het is gewoonweg slecht voor zaken. Denk bijvoorbeeld aan uw onderhandelingspositie. Op het moment dat er haast is bij het vinden van een nieuw kantoor begint u de onderhandelingen al met een achterstand!

Wordt het huidige kantoor te krap?

Dan is het essentieel op tijd te realiseren dat er een nieuw kantoor moet komen. Bent u te laat? Dan gaat dit ten koste van de productiviteit en gaat het bedrijf er op achteruit. Dat is zonde!

2. Inventariseer wensen en eisen

Nu duidelijk is dat het nieuwe kantoor er moet komen is het van belang goed te inventariseren wat de wensen en eisen zijn voor dit kantoor. Ga daarom eens na wat er fijn is aan het huidige kantoor en wat er daarom definitief aanwezig moet zijn wanneer u zich ergens anders vestigt. Zet daarnaast op een rijtje waar wat essentiële en wenselijke factoren zijn. Denk alvast na over de locatie, het type gebouw en of u graag met meerdere bedrijven in één kantoorgebouw zit.

3. Betrek collega’s en werknemers in het proces

Nu het duidelijk is wat uw eisen en wensen zijn is het de beurt aan uw medewerkers. Hoe dit het beste aangepakt kan worden is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. Bij kleine bedrijven is het mogelijk alle medewerkers erbij te betrekken. Bij grotere bedrijven is het verstandig een team aan te stellen met mensen van alle afdelingen en verder duidelijk te communiceren. Wanneer medewerkers betrokken worden bij de besluitvorming zullen zij zich meer gewaardeerd voelen en is er meer draagvlak voor de verhuizing.

4. Doe het niet alleen, vraag het de kantoorexpert!

Inmiddels is er consensus bereikt over de belangrijkste specificaties van het nieuwe kantoor en gaan jullie op zoek. Het zoeken en vergelijken van kantoren is gemakkelijk zelf te doen. Zo is het op Flexas.com mogelijk om bijvoorbeeld alle kantoren in Brussel of kantoren in Antwerpen te vinden en vergelijken. Hierbij is het mogelijk een filter in te stellen zodat er alleen een selectie van interessante kantoren over blijft. Doe je het liever niet zelf? Schakel dan een expert in! De specialisten bij Flexas.com helpen je persoonlijk bij het maken van een geschikte selectie. Wij spelen daarnaast een adviserende rol en kunnen u alles vertellen over de kantoren en waar rekening mee gehouden moet worden. Wij weten bovendien alles over gangbare huurtarieven en regelingen.

5. Vergeet niet te onderhandelen

Een prijs staat zelden echt vast als het gaat om de huur van een kantoor. Vergeet daarom ook niet om nog te onderhandelen voor u tekent! Het is overigens niet alleen de prijs die hierbij een rol speelt. Bedenk van te voren goed waar u flexibel bent en waar niet. Ben je bijvoorbeeld van plan een langdurige huurovereenkomst aan te gaan? Dan valt de prijs lager uit of biedt de verhuurder een huurvrije periode aan. Andere zaken waar je over kunt onderhandelen zijn services en vergaderruimtes.

Het opleveringsniveau van het kantoor kan hierbij ook een rol spelen. Komt u in een kale ruimte dan dragen alle aanpassingen bij aan de waarde van de ruimte. Hierover valt te onderhandelen. Een verlaging van de huur of geldinjectie voor de verbouwing van de verhuurder zijn hierbij interessante opties.

Hulp bij het vinden van een nieuw kantoor?

Zoals gezegd is het belangrijk op tijd te beginnen aan de zoektocht naar een nieuw kantoor. Wij helpen u daarbij graag verder. Neem daarvoor contact op met ons!

Blogcategorie