Coworking in uw eigen kantoor

Coworiking in uw eigen kantoor!

Gelukkig personeel is productiever en minder vaak ziek. Het is daarom van belang aandacht te besteden en randvoorwaarden te creëren waardoor uw personeel gelukkiger zullen zijn. Er zijn ontzettend veel manieren om ervoor te zorgen dat uw personeel gelukkig is en met plezier naar kantoor gaat. In dit artikel gaan wij echter in op één specifiek onderdeel, namelijk coworking spaces op kantoor. Een coworking space is een soort social werkplek en zorgt ervoor dat medewerkers gelukkiger zijn.

Wat is een coworking space?

Een coworking space is in feite een soort sociale werkplek. Een open kantoorruimte waarin diverse mensen van verschillende disciplines, branches en bedrijven werken. Veelal bevinden deze coworking spaces zich in business centers, bedrijfsverzamelgebouwen of nieuwe kantoorconcepten.

Waarom coworking spaces zo populair zijn

Coworking spaces zijn bijzonder energieke ruimtes waar iedereen hard werkt en op zijn tijd overlegd. Door de mix van diverse gebruikers is het goed mogelijk om hier te netwerken en kennis te maken met andere bedrijven/ondernemers. Mensen in eenzelfde vakgebied kunnen elkaar verder helpen en bovendien ontstaan hier regelmatig samenwerkingsverbanden of kunt u er zelfs opdrachten binnenhalen. Dit soort ontmoetingen en kansen worden vergroot door de inrichting van de ruimte, waar interactie gefaciliteerd wordt. Voor telewerkers is het helemaal interessant, zij kunnen toch meedraaien in de kantoor dynamiek terwijl ze niet op hun eigen kantoor zijn. Dit verhoogt de productiviteit en verlaagt bovendien het gevoel van isolatie.

Door deze bijzondere samenhang van mogelijkheden en hardwerkende mensen is de coworking space erg populair. In grote steden zien we daarom ook steeds meer kantoren die hier over beschikken. Met name kantoren in Brussel en kantoren in Antwerpen.

De coworking experience in uw eigen kantoor!

Het is inmiddels wel duidelijk dat coworking spaces steeds populairder zijn en dat steeds meer verhuurders ervoor kiezen om een coworking space in hun kantoorgebouw te verwerken. De unieke voordelen van een coworking spaces zijn natuurlijk niet alleen te bereiken in business centers of bedrijfsverzamelgebouwen. Een gedeelte hiervan zijn binnen uw eigen kantoor ook uitstekend te bereiken.

Creëer een open kantoorruimte met diverse afdelingen

Door het creëren van een open kantoor en ervoor te zorgen dat hier personeel van verschillende afdelingen zit haalt u dat bruisende gevoel van een coworking space in huis. In afgesloten kantoren kunnen afdelingen geïsoleerd raken en dit open kantoor kan juist meer samenwerking veroorzaken.

Zorg voor flexibele werkplekken

U kunt het hele kantoor inrichten met flexibele werkplekken of ervoor kiezen om een deel flexibel te maken. Hier kunnen dan werknemers van alle afdelingen weken bijvoorbeeld één dag of meerdere dagen werken in de coworking space. Het handige is dat u dan ook kunt kiezen om stilte werkplekken te creëren. Dan kan het personeel hun werkplek aanpassen op het type werk. Sommige werkzaamheden vergen nu eenmaal meer focus en inspanning dan andere.

Bevorder samenwerking door plekken die interactie stimuleren

De open kantoorruimte in uw kantoor kan zo ingericht worden dat interactie tussen personeel in meerdere plaatsen en situaties automatisch gebeurt. Denk aan een koffiehoek waar iedereen komt en een praatje houdt of een comfortabele huiselijke zithoek voor informele gesprekken.

Laat u inspireren en Creëer een productief kantoor met gelukkig personeel! Of vestigt u zich liever in een kantoor waar al een coworking space is? Wij hebben diverse kantoren te huur die hierover beschikken!

Blogcategorie