Kantoor en imago: beïnvloed de eerste indruk van bezoekers!

Kantoor en imago: je kantoor als tool om je imago te beïnvloeden

De positionering en het imago van je bedrijf zijn van diverse aspecten afhankelijk. Het kantoor speelt hier ook een belangrijke rol in. Het is de eerste indruk die je geeft aan zakenrelaties, medewerkers en jezelf. Loop daarom eens door je kantoor en neem de ruimte in je op. Hoe ziet het kantoor eruit? Met andere woorden klopt de match tussen kantoor en imago? Een kantoor van deze tijd met de gemakken die je verwacht en ook nog mooi aangekleed of een kantoorruimte die eigenlijk niet zo mooi en modern is?

Past je kantoor wel bij het imago van jouw bedrijf? Veel bedrijven verliezen zich in de dagelijkse werkzaamheden en vergeten ze het belang van hun kantoor. Jammer, want het heeft wel degelijk invloed op het geluk van de werknemers en het uiteindelijke bedrijfsresultaat. Dat is niet zo vreemd, want in de beginfase en de periode die hierop volgt werk je echt in je bedrijf. Je maakt nog onderdeel uit van de dagelijkse gang van zaken en werkzaamheden. In een later stadium kom je er pas achter dat het ook goed is om afstand te nemen en van buitenaf naar je bedrijf te kijken. Vanuit het perspectief van de klant/werknemer. Hoe zien de verschillende stakeholders (klanten, zakenrelaties, investeerders, e.d.) jouw bedrijf? Denk hierbij ook aan je kantoorruimte!

Geef je kantoor een metamorfose!

Valt je kantoor bij nader inzien toch enigszins tegen? Onderneem dan snel actie om ervoor te zorgen dat je voor jezelf een medewerkers de beste werkplek creëert. Maar hoe ga je te werk? Wat kun je het beste doen zonder te veel tijd en investering kwijt te zijn? Dit zijn hierbij de belangrijkste aspecten!

Wat is het imago van jouw bedrijf?

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat jouw kantoor past bij je bedrijf. Ben je een jonge ambitieuze start-up? Dan hoort daar een hippe speelse kantoorruimte bij! Probeer daarom eerst te kristalliserenwaar jouw bedrijf voorstaat. Wat zijn de kernwaarden, wie is de doelgroep en wat voor medewerkers zijn er in dienst? Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de toekomst. Waar wil je naartoe? Op basis van de antwoorden is het vrij snel mogelijk ideeën voor het kantoor te genereren!

Als je een disruptor van de markt bent kun je er bijvoorbeeld voor kiezen een totaal andere uitstraling en kantoor aan te meten dan de concurrentie. Match je kantoor en je Imago!

Speelse kantoren

Bij startups hoort geen sobere kantoorruimte. Het kantoor moet speels zijn, innovatie en creativiteit faciliteren. Dit is eenvoudig voor elkaar te krijgen. Plaats bijvoorbeeld een oude arcade game, spelcomputer of pingpongtafel in het kantoor en je zal zien dat dit het kantoor een stuk speelser maakt. Steeds meer kantoorruimtes in Brussel, Antwerpen en in toenemende mate in de kleinere steden als Zaventem en Gent beschikken over speelse aspecten in hun kantoor.

Merkbeleving

Voor veel merken is merkbeleving essentieel is dat ook zo bij jouw en voedt het kantoor deze merkbeleving ook? Als dat niet het geval is kun je moeilijk van medewerkers verwachten dat zij dit wel doen. Door bijvoorbeeld een coole mural met een versie van het logo of de kernwaarden van het bedrijf! Of, gebruik attributen en aankleding die de merkbeleving verder stimuleren.

Duurzame kantoren

Bij een milieubewust bedrijf hoort ook een bewuste medewerker en een bewust kantoor. Door zelf te kiezen voor veel kamerplanten of kantoorplanten, afval te scheiden en materiaal te recyclen krijg je medewerkers ook zo ver dat ze hier op ingesteld zijn en aan meedoen. Bovendien zorgt het voor een beter binnenklimaat, minder stress en gaan de prestaties hiervan omhoog.

Het industriële kantoor

Veel bedrijven kiezer tegenwoordig voor een industrieel kantoor. Hierbij is een gietvloer ideaal. Het heeft ook direct effect als je het systeemplafond verwijderd! Een gietvloer is overigens niet goedkoop, dus houdt hier rekening mee. Het zal je kantoor wel meer karakter.geven.

Het kantoormeubilair

Het kantoormeubilair speelt ook een significante rol bij het vormen van een mening over imago. Denk maar eens aan ruime werkplekken of juist overvolle kantoren. Daarnaast kan het meubilair ook aangeven in hoeverre een eigenaar of de directie geeft om werknemers. Een zit/sta bureau is bijvoorbeeld ideaal om een meer gevarieerde houding aan te nemen. Om meer beweging te stimuleren kunt u ook kiezen voor de bureaufiets of het wandelbureau!

Match jouw kantoor en imago of vraag advies aan een van onze experts!

Blogcategorie