Sneeuwstorm zorgt voor overlast bij forenzen

thuiswerken of flexwerken op stormachtige dagen als de wegen onbegaanbaar zijn

De heftige sneeuwval zorgt voor veel overlast. Met name bij forenzen. Dit terwijl thuiswerken en flexwerken waar u woont tegenwoordig eenvoudig geregeld kan worden. Dit komt met name door het werken in de cloud en werkgevers die het voordeel van thuiswerken/flexwerken inzien. Toch wordt het nog te weinig gestimuleerd en daarom staan alle snelwegen volledig vast! Het openbaar vervoer is ook geen pretje. Veel treinen en bussen vallen uit.

Thuiswerken bij storm aanmoedigen

Werkgevers zouden thuiswerken of flexwerken bij storm juist moeten aanmoedigen. Dus niet alleen het beschikbaar maken van thuiswerken, maar echt werknemers motiveren om niet naar kantoor te komen en vanaf huis of een flexplek in de buurt te werken. Het is goed voor de productiviteit met name door de besparing in reistijd. Het is ook veiliger, want tijdens de storm is het op de weg vaak gevaarlijk. Het vervoer van en naar kantoor tijdens dagen met storm kan veel problemen opleveren. Op de weg staan lange files en het openbaar vervoer gaat slechts sporadisch of valt soms helemaal weg.

Willen we wel thuiswerken?

Ligt het dan alleen aan werkgevers? Nee. Hoewel veel Belgen de mogelijkheid hebben om thuis te werken kiezen velen ervoor voor om op kantoor te werken. Ook op dagen met storm. Waarom?

 • De reis is een aangename onderbreking van de dag
 • Even buiten zijn is altijd fijn
 • Minder afleiding en meer focus
 • Makkelijker contact onderhouden en samenwerken
 • Een eigen werkplek met pc werkt toch het fijnst

Toch thuiswerken? Volg de Flexas.com pro tips!

 1. Volg uw gebruikelijke routine
 2. Ontbijt altijd
 3. Zorg voor een fijne opgeruimde werkplek
 4. Maak een todo lijst en stel prioriteiten
 5. Houd pauze en onderbreek af en toe uw werk
 6. Zorg voor minimale afleiding en kom in een goede workflow

Thuiswerken of flexwerken tijdens de storm

Mensen werken nu eenmaal graag op kantoor. Juist daarom is het belangrijk dat werkgevers stimuleren dat hun personeel thuis werkt of naar een flexplek in de omgeving van zijn of haar woning gaat. Dit kon vroeger voornamelijk in de grote steden, bijvoorbeeld bij kantoren in Antwerpen en Brussel, maar tegenwoordig ook in de kleinere steden.

Blogcategorie