Top 10 coole kantoren in de wereld

top 10 Coole kantoren in de wereld

Het hebben van een cool kantoor is tegenwoordig een essentiële benodigdheid voor veel bedrijven. In sommige gevallen lijkt het wel een prestige strijd om het coolste kantoor te hebben. Daar kunnen wij als kantoorexpert natuurlijk alleen maar van genieten. Het is bovendien ook niet zo vreemd! Het kantoor speelt een belangrijke rol bij het geluk van medewerkers en daarmee het succes van organisaties. Des te cooler het kantoor des te meer plezier hebben medewerkers om naar kantoor te gaan.

Natuurtlijk is het onmogelijk hier alle coole kantoren op de wereld een podium te geven. Daarom volgt in dit artikel onze top 10 van coolste kantoren in de wereld. Als u nog een cool kantoor in Antwerpen, Brussel of een andere stad kent ontvangen we die graag via de mail: k.dewit@flexas.com

1. Airbnb, Dublin

Wie weet beter wat een fijne plek is om je in te begeven dan Airbnb? In onze ogen niemand, ook niet op de werkvloer! Het kantoor van het online platform waar mensen hun huis aan kunnen bieden als “hotel” heeft er duidelijk gevoel voor en weet wat de mens als aangenaam en fijn ervaart. Door het gebruikt van grote open ruimtes met veel zonlicht, hout en hoekjes om te zitten is dit kantoor onze absolute favoriet. Geen overbodige poespas, maar precies het kantoor wat je nodig hebt om te presteren en ondertussen te genieten van je werk!

2. Uber, Pittsburgh

Een andere belangrijke speler die eigenlijk relatief recent opgestaan is en veel waarde hecht aan zijn kantoor is Uber. Het kantoor van de taxi disruptor is bijzonder industrieel en steriel van karakter. Met name door de aanwezigheid van witte muren, vloeren en plafonds.

Kantoor van uber

3. Prezi, San Fransisco

Niet iedereen zal Prezi kennen, maar het is toch zeker een toonaangevend bedrijf als het gaat om presentaties. Om de motor achter creatieve presentaties te kunnen blijven beseft men hier maar al te goed dat het essentieel is om ook een creatief kantoor te hebben. Dit doen zij door veel te werken met kleuren, open ruimtes en relax plekken waar werknemers bijvoorbeeld een spelletje kunnen doen.

het kantoor van Prezi presentaties

4. G star, Amsterdam

Als van oorsprong Amsterdamse Startup konden wij het natuurlijk niet laten ook een Amsterdamse kantoorruimte te selecteren. Dit kantoor van G Star in Amsterdam misstaat ook zeker niet in deze lijst! Wat een plaatje en wat een design. Dit kantoor is weer heel anders dan de huiselijke trend die wij in veel andere kantoren zien!

Kantoor van G star Amsterdam

5. Ssense, Montréal

Net als G Star is Ssense een ster op het gebied van kleding en mode. Daarom is het bijzonder om te zien (of juist niet) dat beiden zo’n strak en toch wel zakelijk kantoor hebben. Met name omdat we zien dat de meeste creatieve bedrijven er juist voor kiezen een heel speels en kleurrijk kantoor te hebben!

Ssense kantoorruimte in Montreal

6. Nike, New York

Nike, een grootmacht in de sportwereld kon natuurlijk ook niet ontbreken. Zij staan bekend om hun ongelofelijk sportief ingerichte kantoren. Zo heeft hun kantoor in Hilversum een heuse atletiekbaan en voetbalveld tussen de gebouwen. Dit kantoor van Nike in New York heeft een heel cool indoor basketbalveld dat door een glazen pui aan het kantoor verbonden is.

Hoofdkantoor nike

7. Audi, Sao Paolo

Het zijn niet alleen de hippe modieuze of jonge bedrijven die een coole kantoorruimte hebben. Audi, een merk dat toch voornamelijk degelijkheid en en duits(heid) uitstraalt valt op met zijn ontzettend coole gestroomlijnde kantoor. De gedurfde harde kleurcombinaties samen met het speelse van een pooltafel en vette auto’s op de muren maken dit kantoor tot een echte eyecatcher.

Coole Kantooren: van Audi

8. Spotify, London

Spotify, iedereen kent het merk inmiddels wel en veel mensen maken dagelijks gebruik van de muziek streamingdienst. Het kantoor van deze grootheid op muziek gebied liegt er ook niet om. Echt een kantoor waar wij als kantoorexpert van genieten. Een mooie combo van industrieel en huiselijk. Wij zouden hier heerlijk kunnen werken!

Spotify kantoor in London Engeland

9. Red bull, Mexico

Red bull, de extreme sports energy drink specialist, heeft ook een prachtig kantoor. Ook zij combineren het industriële karakter van ruimtes met huiskamer meubilair. Daarbij heeft red bull er bovendien voor gekozen om elementen van extreme sports te verwerken in het kantoor. Denk hierbij aan bmx’en aan het plafond en bandensporen op muren en ramen.

Red bull kantoor

10. Abercrombie & Fitch, Ohio

Op nummer 10, maar zeker niet minder cool, staat het kantoor van Abercrombie & Fitch in Ohio. Dit kantoorcomplex staat midden in het bos en is een bijzonder diverse en coole combinatie van gebouwen waarin veel hout en glas gebruikt is.

kantoor te huur abercrombie & Fitch

Toevoegingen of suggesties?

Heb jij nog suggesties of toevoegingen? Dan horen wij dat natuurlijk graag! Of, is jouw kantoor misschien wel super cool? Stuur ons dan even wat foto’s op! Inzendingen kunnen verstuurd worden naar: k.dewit@flexas.com.

Blogcategorie